Ugrás a fő tartalomra

5 film őszi hangulattal

Sziasztok!
Imádom az őszt, a hideg, takaró alá búvós estéket, az álomszép színekbe burkolt tájat. Imádom az őszi filmeket, a kötött pulcsis outfiteket. Összeszedtem 5 filmet, amelyet megnézve átjár az ősz szele, inspirálnak és feltöltenek. Ha van kedvetek nézzétek meg és érezzétek át Ti is ezt a hangulatot.

1. Édes november (2001)
Angol cím: Sweet November
Képtalálat a következőre: „édes november”

Amiért ajánlom: Bemutatja, hogy mennyire végtelenül egyszerű csak a saját szívünkre hallgatnunk és az tennünk, ami boldoggá tesz. A szomorúság, amely átjárja feltölt és bátorít, hiszen egyszer élünk, hadd csináljuk azt, ami igazán jól esik, korlátok és ellenvélemények nélkül és ismerjük meg önmagunkat.

2. Harry és Sally (1989)
Angol cím: When Harry Met Sally...
Kapcsolódó kép
Amiért ajánlom: Bemutat egy jó hangulatú barátságot, majd bátorít azáltal, hogy sosincs késő bevallani magunknak és a másiknak, hogy össze tartoztok és esélyt adni a szerelemnek.

3. A szerelem hálójában (1988)
Angol cím: You’ve got Mail
Kapcsolódó kép
Amiért ajánlom: Mennyire más valaki a szemünkben, ha csak levelezünk vele, interneten keresztül elképzelni sem tudjuk, hogy a valóságban milyen testben van az a személyiség. Nos, valószerű életszituációt mutat be, sokszor a lelki társunk ott van a közelünkben, de az ellenszenv távolságot hoz létre közöttünk. De mindig jó belátni és megérezni, hogy ki az, aki valóban a részünk és küzdenünk kell érte.

4. Dan és a szerelem (2007)
Angol cím: Dan in Real Life
Kapcsolódó kép
Amiért ajánlom: Bemutat egy családi összejövetelt, ami meglepő módon nem tökéletes, hanem tele van veszekedésekkel, bántódottsággal, csalódottsággal, szóval életszerű. A család mellett nagy hangsúlyt fektet a szerelemre, ami magával ragad és örökre megváltoztat.

5. Good Will Hunting (1997)
Kapcsolódó kép
Amiért ajánlom: Bemutatja, hogy az ész nem függ társadalmi elhelyezkedéstől, öltözködéstől, jó modortól. Nagy szerencse, ha valaki meglátja bennünk azt, hogy különlegesek, okosak vagyunk és megpróbál kiemelni addigi környezetünkből. Egy dühödt, céltalan, agresszív fiú története, aki különös tudással rendelkezik és akit próbálnak megmenteni saját dühe elől. Óriási löketet ad, bemutat különböző sorsokat, szerelmet, fájdalmat.

Remélem megnézitek és Titeket is elvarázsolnak. Ha van ötletetek, hogy mivel kellene bővíteni ezt a listát, írjátok meg! További csodás őszt!


Megjegyzések